Ook in deze verwarrende tijd kan Grote Kerk Naarden een baken zijn. Een plek voor bezinning en reflectie, voor rituelen van het leven.

Afscheid
Met inachtneming van alle maatregelen omtrent de beheersing van het coronavirus – en meer specifiek die in de uitvaartbranche – willen wij graag de mogelijkheid blijven bieden een waardig en mooi afscheid van een dierbare bij ons te organiseren. Wij hebben besloten dat ons prachtige gebouw daarvoor juist in deze tijd een plaats moet zijn. Met afstand tussen stoelen maar nabijheid tussen harten.
In deze moeilijke tijden hanteren wij een speciaal, gereduceerd tarief voor herdenkingen. Zo willen wij maatschappelijke verbinding blijven maken en faciliteren.

Bezinning en stilte
De Protestantse Gemeente Naarden faciliteert op zondagen tussen 10 en 11 uur openstelling van de kerk voor het branden van een kaarsje, voor stilte en bezinning. Naast de zondagen geldt deze openstelling op Witte Donderdag en Goede Vrijdag tussen 19 en 20 uur. En op Paaszaterdag van 20.30 – 21.30 uur, in plaats van de Paaswake-dienst.

Klokken van hoop
Wij doen mee aan klokken van hoop, een landelijk initiatief. Op drie woensdagavonden tussen 19.00 en 19.15 luiden overal in het land de klokken van kerken (18 maart, 25 maart en 1 april). De klokken luiden:

  • Als teken van hoop en troost voor alle mensen
  • Als signaal van respect voor al die hulpverleners die zich inzetten voor de gezondheid van medemensen
  • Wie thuis is en de klokken hoort luiden, kan een kaars voor het raam zetten, als teken van verbondenheid
 

Baken van Holland, ook in zware tijden