De provincie Noord-Holland en de gemeenten steunen de culturele instellingen in Noord-Holland met ruim € 11 miljoen. De namen van de instellingen en de bedragen zijn vandaag bekendgemaakt. Stichting Grote Kerk Naarden ontvangt van Provincie Noord-Holland € 81.466,- euro (65%) en van gemeente Gooise Meren € 43.867 (35%). Het totaalbedrag komt op € 125.333,-.

Het geld wordt verdeeld onder 35 musea, 17 (pop)podia, 7 bibliotheken, 6 festivals en 35 andere culturele instellingen. Een restantbedrag van € 3,5 miljoen blijft beschikbaar voor 2021.

Zita Pels, gedeputeerde Cultuur: “Noord-Holland heeft heel veel te bieden op het gebied van cultuur. Dit aanbod is heel waardevol en inwoners én bezoekers genieten ervan. De sector doet er alles aan om binnen de huidige mogelijkheden publiek te blijven ontvangen. Ik bewonder het geduld, de creativiteit en vooral het doorzettingsvermogen. [lees meer]

Ellen Snoep, directeur van Stichting Grote Kerk Naarden: “Wij zijn heel dankbaar voor de financiële noodsteun die we vandaag ontvingen van Provincie Noord-Holland en gemeente Gooise Meren. Het is geweldig dat provincie en gemeente zoveel hart hebben voor cultuur in de samenleving en zich inzetten voor het voortbestaan van de cultuursector, die hard geraakt is door de coronacrisis. Gedeputeerde Cultuur Zita Pels noemt het geduld, de creativiteit en het doorzettingsvermogen van de culturele sector. Stichting Grote Kerk Naarden blijft zich komende tijd inspannen om op een creatieve manier een mooie en veilige bezoekerservaring aan te bieden. Dankzij deze steun kunnen we hieraan blijven werken en de deuren geopend houden.”

€125.333,- noodsteun van provincie NH en gemeente