Wat hebben we dat gemist; muziek gemaakt door enthousiaste musici, orgelklanken op donderdagavond en zeker ook de bezoekers die daarbij horen. Grote Kerk Naarden, de plek voor prachtige muzikale uitvoeringen, komt gelukkig weer ‘tot leven’. Met de versoepelde richtlijnen van 100 bezoekers per 1 juli, is er letterlijk en figuurlijk weer ruimte voor muziek en voor andere publieksactiviteiten.

Verrassende orgelconcerten

De muzikale aftrap wordt gegeven met een orgelconcert op donderdag 2 juli. De reeks Zomeravond Orgelconcerten zal deze maand weer elke donderdagavond in de kerk te horen zijn. Met drie orgels, waarvan er twee op de Rijksmonumentenlijst staan, is Grote Kerk Naarden een geliefde plaats bij orgelliefhebbers. De grootste componisten als Bach, Händel, Mendelssohn en Brahms, schreven muziek voor het orgel. En klassieke muziek klinkt prachtig op dit oudste instrument. De verrassing zit vaak in een bewerking door de organist of juist in een uitvoering van een modern thema zoals Canto Ostinato. Kijk op www.grotekerknaarden.nl voor de programmering van de vijf orgelconcerten in de maand juli. Hier koopt  u ook uw kaartjes online.

Hannes Minnaar

Zes grote stadskerken, waaronder Grote Kerk Naarden, slaan de handen ineen om muziek weer te laten klinken in de gebouwen die hiervoor bedoeld zijn! Na maanden noodgedwongen stilte openen wij onze deuren voor een concert met meesterpianist Hannes Minnaar. Op dinsdag 7 juli speelt Minnaar de Goldbergvariaties van J.S. Bach.

Met maximaal 100 bezoekers in een verder lege kerk rondom de imposante vleugel zal dit bijzondere concert een unieke beleving zijn! Kaarten worden verkocht via www.grotekerknaarden.nl

Zomerprogramma: yoga, stilte, kindertour

Inmiddels heeft het project Hemelbestormers, dat oorspronkelijk zou starten met een publiekssteiger ter hoogte van de renovatie van het dak, een aangepaste invulling. In de maanden juli en augustus vinden een aantal bijzondere activiteiten in de kerk plaats. Op de prachtige vloer kunnen yogaliefhebbers elke woensdagavond hun matje uitrollen. Even ‘meditatief stil’ worden kan op de zaterdagochtenden in juli. Kinderen vinden straks samen met Vitus de Kerkkat en een speciale kinderrondleiding hun weg door het mooie gebouw.

Er klinkt weer muziek in Grote Kerk Naarden!