donderdag 8 oktober

18:30 - 20:00

Bachs Brouwerij (uitverkocht)

Als belangrijkste kerkmusicus van Leipzig had Bach natuurlijk een uiterst serieuze baan, maar zijn functie, zijn portretten, de vaak knorrige correspondentie en zelfs de overgeleverde composities vertellen maar een stukje van het verhaal. Dit semiscenische concert in regie van Thomas Höft toont een andere kant van een muzikaal genie, omringd door zijn feestende familieleden en andere fuifnummers uit zijn tijd. Want wie ook maar een instrument kon vasthouden, grote Bach of klein, liet van zich horen. Feesten begonnen steevast met een koraal, om snel over te gaan op wat er écht toe doet in het leven: bier, wijn, de liefde of zelfs een dode kanarie. In dit vrolijke programma gaan we van de orgelbank naar de barkruk!

Vanwege de anderhalvemetermaatregel is de zaalcapaciteit een stuk lager dan normaal. Daarom worden onze concerten ingekort (tot ongeveer een uur) en twee keer per dag uitgevoerd in plaats van één keer. Zo kunnen zoveel mogelijk liefhebbers bij de concerten aanwezig zijn. Kaartkopers zijn hier reeds over geïnformeerd.

Werken

JOHANN SEBASTIAN BACH
Herzlich lieb habe ich dich, o Herr, BWV 340
Quodlibet, BWV 524
Vioolsonate in G groot, BWV 1021

GEORG PHILIPP TELEMANN
delen uit Trauer-Musik eines kunsterfahrenen Kanarienvogels, TWV 20:37

Liederen uit Musikalische Rüstkammer – een bundel met populaire aria’s uit de Leipziger Opera van onder meer Telemann, Keiser en Hammerschmidt.

Uitvoerenden

Nederlandse Bachvereniging
o.l.v. Shunske Sato

Thomas Höft, regie en spel

Griet De Geyter, sopraan
Yosemeh Adjei, alt
Eric Stokloßa, tenor
Julian Habermann, tenor
Dominik Wörner, bas

Bachs Brouwerij (uitverkocht)