Sponsoring

Sponsoring

Omarm als bedrijf Grote Kerk Naarden en steun daarmee één van de mooiste rijksmonumenten van Nederland.

Goud

 • Wij vragen: 3000 euro p/j (minimaal 3 aaneengesloten jaren).
 • U ontvangt:
 • 2 kaarten p/j voor de Matthaüs Passion, door De Nederlandse Bachvereniging. (o.v.b.)
 •  1x p/j Sponsor Club Directors Lunch voor 2 personen
 • Uw hospitality-event in Grote Kerk Naarden (tegen betaling)
 • Naamsvermelding in relevante communicatie-uitingen

Zilver

 • Wij vragen: 1500 euro p/j (minimaal 3 aaneengesloten jaren).
 • U ontvangt:
 • 1 kaart p/j voor de Matthaüs Passion, door De Nederlandse Bachvereniging. (o.v.b.)
 •  1x p/j Sponsor Club Directors Lunch voor 1 persoon
 • Naamsvermelding in relevante communicatie-uitingen

Brons

 • Wij vragen: 750 euro p/j (minimaal 3 aaneengesloten jaren).
 • U ontvangt:
 •  1x p/j Sponsor Club Directors Lunch voor 1 persoon
 • Naamsvermelding in relevante communicatie-uitingen

 

Neem contact op met Angeline Sandmann, relatiemanager.

Sponsor Club

Vrienden

De Vereniging Vrienden van de Grote Kerk Naarden draagt bij aan de instandhouding van het monument en maakt bijzondere projecten mede mogelijk. Zo doneerden de Vrienden o.a. voor Hemelbestormers en de renovatie van het dak.

Netwerk

Wie Vriend wordt maakt onderdeel uit van een bijzonder netwerk en kan deelnemen aan speciale activiteiten. Zo wordt er jaarlijks een rally georganiseerd en krijgen Vrienden speciale aanbiedingen voor activiteiten van Stichting Grote Kerk Naarden.

Particulieren kunnen Stichting Grote Kerk Naarden steunen met een incidentele of jaarlijkse gift. Een gift aan Stichting Grote Kerk Naarden kan anoniem of met naamsvermelding worden gedaan.

Doneer

Direct geven? U kunt uw donatie overmaken ten name van Stichting Grote Kerk Naarden, IBAN: NL94ABNA0471040568
Het is mogelijk een gift te doen met een specifieke bestemming. Zo zijn wij momenteel aan het werven voor de restauratie van ons beschilderde tongewelf, die 2024 gepland staat en ca. 2 miljoen euro kost.

ANBI-status

Stichting Grote Kerk Naarden heeft de ANBI-status. Om als culturele ANBI aangemerkt te worden moet de instelling voor minstens 90% actief zijn op cultureel gebied. Donateurs van culturele ANBI’s hebben een belastingvoordeel, opgenomen in de Geefwet.

Neem contact op met Angeline Sandmann, relatiemanager.

Particulier doneren

2024: Restauratie tongewelf

Op 25 meter hoogte bevindt zich over de lengte van het kerkgebouw een uniek kunstwerk uit 1518: een beschilderd tongewelf waarop aan de ene zijde het lijdensverhaal van Jezus is afgebeeld, en op de panelen  daartegenover scenes uit het Oude Testament. Nergens anders in Nederland zijn dergelijke schilderingen zo compleet bewaard gebleven. Grote Kerk Naarden kan daarom met de recht de Sixtijnse kapel van de Lage Landen genoemd worden.

Conditie-onderzoek

Stichting Grote Kerk Naarden is enorm zuinig op dit kunstwerk. Wij zijn verantwoordelijk voor het behoud ervan en daarom hebben we in 2020-2021 een onderzoek laten uitvoeren naar de conditie van de schilderingen. Ook verschijnt er in oktober 2021 een boek over het tongewelf, i.s.m. WBooks en te koop in boekhandels en het winkeltje van de kerk.

Restauratie 2024

Uit het conditie-onderzoek is naar voren gekomen dat er sprake is van beschadigingen en loszittende verf. Om het gewelf te behouden moet het gehele oppervlak van 700 m2 gerestaureerd worden. Dit zal ongeveer 2 jaar in beslag nemen en kost 2 miljoen euro. De restauratie staat gepland vanaf 2024. En de werving start november 2021.

Informeer hoe u kunt helpen om de restauratie mogelijk te maken.

In november 2021 starten we de werving van 2 miljoen euro voor de restauratie van ons beschilderde tongewelf uit 1518. Op deze pagina houden we iedereen op de hoogte van de vorderingen. Het restauratiebudget willen we bijeen brengen uit fondsenwerving, sponsoring door bedrijven en particuliere donaties, o.a. crowdfunding.

Stand op 1-8-2021

Toegekend: 50.000 euro
Openstaand: 1.950.000 euro

Stand werving restauratie tongewelf