Grote Kerk Naarden heeft een nieuwe positionering: baken van Holland. Vanaf november 2019 hebben de website en andere middelen een nieuwe jas die daarbij aansluit.

Baken van Holland
Middenin de Vesting staat Grote Kerk Naarden: al eeuwenlang een baken van Holland. Voor schippers op de Zuiderzee, voor de Spaanse troepen en de Geuzen, voor de postkoets in de zeventiende eeuw, voor bezoekers en bewoners in meer dan 500 jaar geschiedenis. Ook figuurlijk is de kerk een baken. Of je nu alleen of met veel bent, het gebouw omarmt je. Met haar zachte licht en wereldberoemde tongewelf boven je hoofd. Grote Kerk Naarden is een podium voor kwaliteit én een plek voor iedereen om in te luisteren, beleven, delen en beschouwen.

Nieuwe koers
Met deze nieuwe positionering ontwikkelt Stichting Grote Kerk Naarden het monument de komende jaren verder als cultuurpodium, erfgoedlocatie en verhuurlocatie. Dat betekent in de praktijk dat we nieuwe samenwerkingsverbanden aangaan die aansluiten bij de positionering. Dat we vaker zelf, in samenwerking met partners, activiteiten voor publiek en onderwijs programmeren. En dat we onze deuren open zetten voor nieuwe, diversere publieksgroepen. Grote Kerk Naarden is een podium voor kwaliteit, en is daarnaast een plek waar iedereen zich welkom kan voelen, zoals het gebouw bedoeld is. Met nieuwe publieksactiviteiten en educatie geven we vorm aan deze ambitie. De verhalen over de kerk zijn leidraad, en we nodigen bezoekers uit om zelf nieuwe betekenislagen toe te voegen. Zo blijft het gebouw nu en in de toekomst gedragen door de samenleving.

Huisstijl
In de huisstijl, ontworpen door Studio Nijhoff, zijn historische elementen uit de kerk verwerkt. Het logo vormt het bovenaanzicht van de kerk, en de dubbele O zie je terug in grafstenen. En kijk eens goed naar de ‘vensters’ in Nieuws, die zie je terug in het tongewelf. De lijnen van de preekstoel zijn gebruikt, en natuurlijk komt ook de vesting terug. De website is gemaakt door Wieger de Leur.

Rondom de kerk is de huisstijl te zien op de bouwhekken. Zo ziet het bouwterrein er ook direct mooier en netter uit!

Nieuwe positionering