It’s a wrap! Na 10 maanden wordt de steigervloer onder het gewelf afgebroken en komt er een eind aan een heel bijzonder project in een even bijzonder jaar.

Conditieonderzoek en publieksbeleving

Er vond een conditie-onderzoek plaats aan het 500 jaar oude beschilderde tongewelf in samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed door Roos Keppler en Hinke Sigmond, waaruit nieuwe waardevolle informatie aan het licht kwam. En we realiseerden de publieksbeleving Hemelbestormers, een voor ons nieuwe manier van programmeren. Ruim 8000 betalende bezoekers uit heel Nederland genoten in de maanden dat we open waren van deze bijzondere beleving, waaronder 550 kinderen en 535 bezoekers aan private views. 100 schoolkinderen bezochten ons educatieve programma.

Sponsors

Heel veel dank aan VSBfonds, Mondriaan Fonds, Cultuurfonds, Gemeente Gooise Meren, Vrienden van de Grote Kerk Naarden en een anonieme schenker voor het mogelijk maken van Hemelbestormers! En aan alle medewerkers en vrijwilligers van Stichting Grote Kerk Naarden.

Boek en restauratie

Voor alle fans van Grote Kerk Naarden en het tongewelf: er komt een prachtig boek aan in oktober, met daarbij 2 activiteiten in de Maand van de Geschiedenis. Zie grotekerknaarden.nl/agenda
EN: het hele gewelf zal gerestaureerd moeten worden. Dit staat in 2024 gepland en kost 2 miljoen euro. Meer info over hoe je mee kunt helpen op grotekerknaarden.nl/sponsoring

Hemelbestormers afgerond