Bezoek

Muziek
&
erfgoed

Erfgoed

Zomeropstelling monument

Van 4 juni t/m 11 september 2022*
Toegang gratis, audiotour 4,- euro.

Woensdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.
Rondleidingen starten om 14:00 en om 15:30 uur.
Donderdag, vrijdag en zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur.
Rondleidingen starten om 11:30, 13:00, 14:15 en 15:45 uur.

*Soms is de kerk gesloten vanwege een besloten bijeenkomst. Kijk van te voren in de Agenda of de kerk geopend is voor bezoek.

Zomerse bezinning

Van 7 juni t/m 19 juli is het weer Maand van de Bezinning in Grote Kerk Naarden. Met yoga, meditatie en stiltemomenten. Bekijk de Agenda voor meer info en tickets.

> Blijf op de hoogte van activiteiten via onze Nieuwsbrief.

Kleyne Winkel

In de Kleyne Winkel kun je tijdens openingstijden terecht voor een leuk cadeau aan een ander of jezelf. Je vindt er allerlei originele producten in de stijl van Grote Kerk Naarden. Van stropdassen tot hippe pins en van totebags tot koelkastmagneten. Ook Hemelbestormers het boek is er te koop, een prachtig naslagwerk over het 16de-eeuwse tongewelf i.s.m. WBooks.

Toegankelijkheid

Grote Kerk Naarden is rolstoeltoegankelijk. Wij hebben bezoekersinformatie over het gebouw beschikbaar in Nederlandse Gebarentaal (filmpjes middels QR-code).

Scholen

Voor primair onderwijs (groep 7 en 8) is er het programma 'Ontdek de schatten van Grote Kerk Naarden' dat wordt verzorgd door een educatief medewerker.

Informatie voor schoolklassen

Muziek

Muziekpodium

Wij bieden een podium aan professionele muziekgezelschappen met repertoire dat past bij het monumentale gebouw en de akoestiek. Onze serie Magistrale Momenten start 6 februari 2022 en staat garant voor een verrassend programma met crossovers tussen muziek, dans en erfgoed. Vanaf zomer 2022 start daarnaast een nieuw orgelconcertprogramma.

Bekijk de Agenda voor het actuele concertprogramma.

Vitus de kerkkat

Tijdens openingstijden van het monument zijn er gratis kinderopdrachten. Kinderen gaan (onder begeleiding van een volwassene) op pad met Vitus de kerkkat en doen allerlei opdrachten.

Kinderen t/m 6 jaar kunnen Vitus de kerkkat zoeken. Vitus is dol op verstoppertje spelen en heeft zich in de kerk verstopt! Kun jij hem vinden? 

Kinderen van 7 t/m 12 jaar kunnen de Vitustour doen. Je maakt opdrachten, ontdekt van alles over het meer dan 500 jaar oude gebouw en tekent je eigen familiewapen!

 

Kinderen

Onderwijs

Ontdek de schatten

Aan de hand van 'kijken, voelen, luisteren en ruiken' ontdekken de leerlingen de schatten van Grote Kerk Naarden. Het programma bestaat uit een bezoek aan het gebouw o.l.v. een educatief medewerker en een verwerkingsles in de klas. De inhoud sluit aan bij de kerndoelen Oriëntatie op jezelf en de wereld  (37,  52) en Kunstzinnige oriëntatie (54, 55 en 56).

Duur op locatie: 2 uur
Kosten € 1,50 euro per leerling (begeleiding gratis)
Doelgroep: Primair Onderwijs groep 7 en 8

 

 Meer info

Contact

Stichting Grote Kerk Naarden
Bezoek- en postadres
St. Annastraat 5
1411 PE Naarden
Tel. 035 ­694 98 73
info@grotekerknaarden.nl

Bezoekadres kerk
Marktstraat 13
1411 CX Naarden

Parkeren (gratis) kan het beste op parkeerterrein Bastion Nieuw Molen of parkeerterrein Abri. Parkeren rondom de kerk is maximaal 1 uur (blauwe zone).

 

Colofon

Design: Studio Nijhoff
Development: Wieger de Leur
Teksten: Stichting Grote Kerk Naarden en Welmoed Wijmans
Beeld: historische beelden uit de Rijksstudio