Bezoek

Bezoek

Openings
tijden

Kleyne Winkel

In de Kleyne Winkel kun je tijdens openingstijden terecht voor een leuk cadeau aan een ander of jezelf. In de vernieuwde winkel vind je allerlei mooie producten in de stijl van Grote Kerk Naarden. Van stropdassen tot hippe pins en van totebags tot koelkastmagneten. Wij pakken het cadeau mooi voor je in!

Toegankelijkheid

Grote Kerk Naarden is rolstoeltoegankelijk. Wij hebben bezoekersinformatie over het gebouw beschikbaar in Nederlandse Gebarentaal (filmpjes middels QR-code).

Momenteel zijn wij gesloten als gevolg van de coronamaatregelen.

woensdag t/m zaterdag van 11.00 - 17.00 uur
zondag van 13.15 - 17.00 uur

Scholen

Voor primair onderwijs is er een programma op locatie dat wordt verzorgd door een educatief medewerker.
Informatie voor schoolklassen

Private views

Wil je met een besloten groep een bezoek brengen aan Grote Kerk Naarden? Boek dan een private view met rondleiding. Duur 1,5 uur. Naar wens uit te breiden met borrel, lezing, muziek, orgelpresentatie. Kosten: vanaf 15 euro p.p.
Private view boeken

Hemelbestormers

Hemelbestormers

Bekijk de schilderingen van het 500 jaar oude tongewelf van dichtbij in een tour op 25 meter hoogte, de groep is maximaal 15 personen groot. Met Hemelbestormers doet de unieke kans zich voor om elk detail en de meest fantasievolle fabelwezens van het beschilderde gewelf te ontdekken. Met een trap ‘bestorm’ je de geschilderde hemel van Grote Kerk Naarden. Het is een flinke klim, maar boven wacht iets prachtigs. Mondkapje en 1,5 meter afstand verplicht.

2 oktober  2020 t/m nader te bepalen
wo. t/m za. van 11.00 - 17.00 uur.
zo. van 13.15 - 17.00 uur.

Waarschijnlijk wordt Hemelbestormers verlengd in 2021. Op 9, 10 en 11 april is het geopend i.h.k.v. de landelijke pilot Testen voor toegang. Abonneer op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Entree 12,50 euro voor volwassenen, incl. audiotour. Kinderen t/m 12 jaar 5,- euro (begeleid door volwassene).

Er zijn gratis kinderprogramma's tijdens openingstijden:

Zoek Vitus de kerkkat

Vitus de kerkkat woont in Grote Kerk Naarden en hij is dol op verstoppertje spelen! Kun jij hem vinden? Voor kinderen t/m 6 jaar onder begeleiding van een volwassene.

Tour met Vitus de kerkkat

In deze tour neemt Vitus de kerkkat je mee langs de schatten van het gebouw. Ook ga je zelf aan de slag met je eigen familiewapen. Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar onder begeleiding van een volwassene.

 

Kinder
programma

Onderwijs

Onderwijsprogramma

Vanaf oktober 2020 is er een nieuw onderwijsprogramma voor primair onderwijs: Ontdek de schatten van Grote Kerk Naarden. Het bestaat uit een bezoek aan de kerk en een verwerkingsles in de klas en is duurzaam in te zetten door scholen. Van oktober 2020 tot januari 2021 wordt het programma aangevuld met een bezoek aan het tongewelf. Het programma spreekt de zintuigen aan en sluit aan bij het onderwijscurriculum.

Periode: vanaf oktober 2020, ma., di. en wo.
Duur op locatie: 2 uur
Kosten 1,50 euro per leerling
Doelgroep: bovenbouw PO
Voor onderbouw VO is een programma op maat mogelijk.

Meer info

Contact

Stichting Grote Kerk Naarden
Bezoek- en postadres
St. Annastraat 5
1411 PE Naarden
Tel. 035 ­694 98 73
info@grotekerknaarden.nl

Bezoekadres kerk
Marktstraat 13
1411 CX Naarden

Grote Kerk Naarden is rolstoeltoegankelijk.

Colofon

Design: Studio Nijhoff
Development: Wieger de Leur
Teksten: Stichting Grote Kerk Naarden en Welmoed Wijmans
Beeld: historische beelden uit de Rijksstudio