Bezoek

Muziek
&
erfgoed

Erfgoed

Nieuwe bezoekersbeleving

Vanaf 2024 ontwikkelen we een gloednieuwe bezoekersbeleving in Grote Kerk Naarden! Eind 2025 is het eerste onderdeel daarvan naar verwachting in gebruik. Je kunt een spannende, multimediale beleving verwachten. Via onze nieuwsbrief en social media houden we je op de hoogte.

Openingstijden

Wij zijn jaarrond geopend voor concerten en evenementen. In april en mei 2024 is het monument gratis geopend voor algemeen bezoek van woensdag t/m zondag. Bekijk onze Agenda en onze seizoensbrochure muziek 2023-2024 voor actuele informatie.

Programma restauratie

Tijdens de restauratie van ons tongewelf vanaf zomer 2024 kun je een exclusief bezoek aan het tongewelf bovenop de steiger boeken. Je gaat met een klein groepje met een begeleider naar boven en ziet het tongewelf en de restauratie van dichtbij. Ook organiseren we themabijeenkomsten. In 2026, aan het eind van de restauratie, kun je een kunsttentoonstelling  bezoeken en openen we de steiger voor wat grotere groepen. Voor het onderwijs is er een speciaal educatieprogramma.

Abonneer op onze Nieuwsbrief en mis niets!

Kleyne Winkel

In de Kleyne Winkel kun je tijdens de openstelling van het monument terecht voor een leuk cadeau aan een ander of jezelf. Je vindt er allerlei originele producten. Van stropdassen tot hippe pins en van totebags tot koelkastmagneten. Ook Hemelbestormers het boek is er te koop, een prachtig naslagwerk over het 16de-eeuwse tongewelf i.s.m. WBooks.

Toegankelijkheid

Grote Kerk Naarden is rolstoeltoegankelijk. Wij hebben bezoekersinformatie over het gebouw beschikbaar in Nederlandse Gebarentaal (filmpjes middels QR-code).

Scholen

Voor primair onderwijs (groep 7 en 8) is er het programma 'Ontdek de schatten van Grote Kerk Naarden' dat wordt verzorgd door een educatief medewerker.

Informatie voor schoolklassen

Muziek

Muziekpodium

Wij bieden een podium aan muziekgezelschappen met repertoire dat past bij het monumentale gebouw en de akoestiek. Onze eigen series Magistrale Momenten en Orgel Anders staan garant voor een verrassend programma met crossovers tussen muziekstijlen en erfgoed.

Download de seizoensbrochure 2023-2024 of brochure Orgel Anders 2024.

Bekijk de Agenda voor het actuele concertprogramma.

Vitus de kerkkat

Tijdens openingstijden van het monument zijn er gratis kinderopdrachten. Kinderen gaan (onder begeleiding van een volwassene) op pad met Vitus de kerkkat en doen allerlei opdrachten.

Kinderen t/m 6 jaar kunnen Vitus de kerkkat zoeken. Vitus is dol op verstoppertje spelen en heeft zich in de kerk verstopt! Kun jij hem vinden? 

Kinderen van 7 t/m 12 jaar kunnen de Vitustour doen. Je maakt opdrachten, ontdekt van alles over het meer dan 500 jaar oude gebouw en tekent je eigen familiewapen!

 

Kinderen

Onderwijs

Ontdek de schatten

Aan de hand van 'kijken, voelen, luisteren en ruiken' ontdekken de leerlingen de schatten van Grote Kerk Naarden. Het programma bestaat uit een bezoek aan het gebouw o.l.v. een educatief medewerker en een verwerkingsles in de klas. De inhoud sluit aan bij de kerndoelen Oriëntatie op jezelf en de wereld  (37,  52) en Kunstzinnige oriëntatie (54, 55 en 56).

Duur op locatie: 2 uur
Kosten € 1,50 euro per leerling (begeleiding gratis)
Doelgroep: Primair Onderwijs groep 7 en 8

 

 Meer info

Contact

Stichting Grote Kerk Naarden
Bezoek- en postadres
St. Annastraat 5
1411 PE Naarden
Tel. 035 ­694 98 73
info@grotekerknaarden.nl

Bezoekadres kerk
Marktstraat 13
1411 CX Naarden

Parkeren (gratis) kan het beste op parkeerterrein Bastion Nieuw Molen of parkeerterrein Abri. Parkeren rondom de kerk is maximaal 1 uur (blauwe zone).

 

Colofon

Design: Studio Nijhoff
Development: Wieger de Leur
Teksten: Stichting Grote Kerk Naarden en Welmoed Wijmans
Beeld: historische beelden uit de Rijksstudio