Bezoek

Bezoek

Te doen

Bekijk onze Agenda om het programma van dit moment te bekijken. Het gebouw is vanaf mei 2022 weer overdag geopend voor bezoekers aan het monument.

Kijk hieronder het filmpje terug van Hemelbestormers, het succesvolle project waarbij bezoekers tussen de schilderingen van het tongewelf door konden lopen.

Kleyne Winkel

In de Kleyne Winkel kun je tijdens openingstijden terecht voor een leuk cadeau aan een ander of jezelf. Je vindt er allerlei originele producten in de stijl van Grote Kerk Naarden. Van stropdassen tot hippe pins en van totebags tot koelkastmagneten. Wij pakken het cadeau mooi voor je in!

Toegankelijkheid

Grote Kerk Naarden is rolstoeltoegankelijk. Wij hebben bezoekersinformatie over het gebouw beschikbaar in Nederlandse Gebarentaal (filmpjes middels QR-code).

Scholen

Voor primair onderwijs (groep 7 en 8) is er het programma 'Ontdek de schatten van Grote Kerk Naarden' dat wordt verzorgd door een educatief medewerker.
Informatie voor schoolklassen

Verwacht

Magistrale Momenten
Stichting Grote Kerk Naarden komt vanaf eind 2021 met een bijzondere serie klassieke muziek en dans waarbij de dialoog tussen kunst en erfgoed inhoud krijgt: Magistrale Momenten. De kaartverkoop is gestart!

Hemelbestormers het boek
Op 23 oktober verschijnt Hemelbestormers het boek, een prachtig naslagwerk over het 16de-eeuwse tongewelf i.s.m. WBooks.

Blijf op de hoogte van onze activiteiten via onze Nieuwsbrief.

Er zijn gratis kinderprogramma's tijdens openingstijden van het monument:

Zoek Vitus de kerkkat

Vitus de kerkkat woont in Grote Kerk Naarden en hij is dol op verstoppertje spelen! Kun jij hem vinden? Voor kinderen t/m 6 jaar onder begeleiding van een volwassene.

Tour met Vitus de kerkkat

In deze tour neemt Vitus de kerkkat je mee langs de schatten van het gebouw. Ook ga je zelf aan de slag met je eigen familiewapen. Voor kinderen van 7 t/m 12 jaar onder begeleiding van een volwassene.

 

Kinder
programma

Onderwijs

Ontdek de schatten

Grote Kerk Naarden heeft een nieuw educatief programma!  Aan de hand van de zintuigen 'kijken, voelen, luisteren en ruiken' ontdekken de leerlingen de schatten van Grote Kerk Naarden. Het programma bestaat uit een bezoek aan de kerk onder leiding van een educatief medewerker en een verwerkingsles in de klas en is duurzaam in te zetten door scholen in het primair onderwijs. De inhoud sluit aan bij de volgende kerndoelen: Oriëntatie op jezelf en de wereld  (Kerndoel 37 en 52) en Kunstzinnige oriëntatie (Kerndoel 54, 55 en 56).

Periode: oktober - juni (maandag en dinsdag)

Duur op locatie: 2 uur
Kosten € 1,50 euro per leerling (begeleiding gratis)
Doelgroep: bovenbouw PO groep 7 en 8

Voor voortgezet onderwijs is een programma op maat mogelijk.

 Meer info

Contact

Stichting Grote Kerk Naarden
Bezoek- en postadres
St. Annastraat 5
1411 PE Naarden
Tel. 035 ­694 98 73
info@grotekerknaarden.nl

Bezoekadres kerk
Marktstraat 13
1411 CX Naarden

Grote Kerk Naarden is rolstoeltoegankelijk.

Bereikbaarheid:

Per OV : OV-reizigers stappen uit op station Naarden-Bussum en nemen een ov-fiets, of bus 110 of 210.

Parkeren: de kerk ligt op loopafstand van (gratis) parkeerplaatsen. Parkeren kan het beste op parkeerterrein Bastion Nieuw Molen of parkeerterrein Abri. Parkeren rondom de kerk is maximaal 1 uur (blauwe zone).

 

Colofon

Design: Studio Nijhoff
Development: Wieger de Leur
Teksten: Stichting Grote Kerk Naarden en Welmoed Wijmans
Beeld: historische beelden uit de Rijksstudio