Restauratie

Laat haar niet vervagen

Het beschilderde tongewelf uit 1518 dat Grote Kerk Naarden zo uniek maakt, moet dringend gerestaureerd worden. Wil jij de restauratie van ‘de Sixtijnse kapel van het Noorden’ mede mogelijk maken? Doneer ook!

 

Gedoneerd:

€ 45.380,65

16de-eeuws kunstwerk

De schilderingen tonen in 22 panelen het lijdensverhaal van Jezus met ertegenover scenes uit het Oude Testament. Ze zijn uniek in Noord-Europa en maken van Grote Kerk Naarden ‘de Sixtijnse kapel van het Noorden'. Maar het voortbestaan van het kunstwerk wordt bedreigd. Er is sprake van loszittende verf en er zijn beschadigingen die moeten worden aangepakt om het te behouden. De restauratie staat gepland vanaf 2024. Het project kost ruim 2,5 miljoen euro en duurt ongeveer 2 jaar.

Raad van Advies

De werving voor de restauratie is in volle gang, met hulp van een Raad van Advies, bestaande uit:

  • Willem Bijleveld - bestuurder en toezichthouder, voormalig directeur van o.a. Het Scheepvaartmuseum.
  • Michel van Maarsseveen, directeur-bestuurder Paleis het Loo.
  • Patrick Poelmann, bestuurder en toezichthouder, o.a. voormalig dijkgraaf.

Publieksprogramma

Bij de restauratie realiseren we een divers publieksprogramma. Kunstenaar Charlotte Caspers laat zich inspireren door de schilderingen en hertaalt deze naar eigentijds werk in 2026. Daarnaast zijn er o.m. workshops, meet and greets met de restauratoren en kan publiek aan het eind van de restauratie het resultaat van dichtbij bekijken op de steiger op 20 meter hoogte.

Laatste donaties