Agenda

Agenda

2019-2020

maandag 9 december

deMess: kerstconcert

Een primeur in twee opzichten: het eerste kerstconcert dit jaar in Grote Kerk Naarden én dit concert is de eerste uitkomst van een nieuwe samenwerking tussen Podium deMess en Stichting Grote Kerk Naarden. Dit kerstconcert wordt verzorgd door Projectkoor deMess o.l.v. Karin Brunt.

20:00

woensdag 11 december

Bachvereniging: Mariavespers

Met zijn Vespers bewees Monteverdi op welke eenzame hoogte hij stond. Maar of hij kon vermoeden dat zijn bonte verzameling een moderne klassieker zou worden? Aan Vespers-autoriteit Andrew Parrott om zijn licht te laten schijnen over de kleurrijke mix van oude, meerstemmige kerkmuziek en ontluikende barok.

20:00

zaterdag 14 december

Kerstmarkt en singalong

Stichting Burgerzin, het Goois Vocaal Ensemble en Stichting Grote Kerk Naarden organiseren dit jaar samen de traditionele kerstmarkt. Dit jaar ín Grote Kerk Naarden!

12:00 - 20:00

donderdag 19 december

Nederlandse Händelvereniging: Messiah

Het koor van de Nederlandse Händelvereniging en het Holland Symfonie Orkest brengen de Messiah van Georg Friedrich Händel in Grote Kerk Naarden. Met gastdirigent Jules van Hessen.

19:30

zaterdag 21 december

Ciconia Consort: Engelse kerst

Wie aan Engelse kerst denkt, denkt natuurlijk aan Scrooge, Christmas crackers en Christmas pudding. Het jonge Haagse strijkorkest Ciconia Consort neemt u mee naar de wereld van componisten die zich lieten inspireren door het romantisch en nostalgisch Victoriaanse kerstgevoel.

20:15

donderdag 26 december

Orgel-kerstconcert

Orgelkerstconcert op tweede kerstdag in Grote Kerk Naarden i.s.m. vocaal ensemble Fioretto. Programma met onder meer werken van J.S. Bach (uit Weihnachtsoratorium), H. Cuypers, F. Mendelsohn, (Weihnachten) en W. Lloyd Webber (uit Born a King).

15:30

zondag 12 januari

Nieuwjaars-concert Lions

Jaarlijks nieuwjaarsconcert van de Lions Naarden-Bussum. Door Amsterdam Symphony Orchestra, met dirigent Peter Santa. Opbrengsten van het concert komen ten goede aan het VU MC Alzheimercentrum en Stichting voor Vluchtelingstudenten UAF.

14:30

dinsdag 14 januari

Open Huis voor Vestingbewoners

Op 14 januari van 19.30 tot 21.00 organiseren wij een Open Huis voor bewoners van Naarden-Vesting. Op deze avond vertellen wij meer over onze plannen. Met koffie en thee en iets lekkers.

19:30 - 21:00

donderdag 23 januari
t/m zondag 26 januari

Naarden The Art Fair

Al meer dan 20 jaar is Naarden the Art fair dé beurs waar een grote diversiteit aan Oude, Moderne en Hedendaagse Kunst wordt aangeboden. Deze sfeervolle kunstbeurs staat bij een groot publiek bekend als de leukste Kunst & Antiek Beurs van Nederland.

11:00 - 21:30

woensdag 12 februari

Bachvereniging: Concerto Supergrosso

De Bachvereniging gaat dit seizoen één keer voor more is more. De maximalistische bezetting van bijna. vijftig musici bestaat voor een deel uit studenten van de conservatoria van Amsterdam en Den Haag. Voeg daarbij een trio verrukkelijke solisten en u droomt zich eregast in een Romeins paleis, gegarandeerd.

20:15

donderdag 13 februari

Info-avond vrijwilligers Hemelbestormers

Tijdens deze bijeenkomst worden (potentiële) vrijwilligers voor het project Hemelbestormers op de hoogte gebracht van de werkzaamheden die komen kijken bij het project. Vanaf 26 april t/m eind juli is bij Grote Kerk Naarden Hemelbestormers te bezoeken. We willen hiermee zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met het gebouw.

19:30 - 21:30

vrijdag 14 februari

Canto Ostinato ligconcert

Samen liggend, hand in hand, luisterend naar Simeon ten Holts’ Canto Ostinato in Grote Kerk Naarden. Inmiddels de zesde editie en dit jaar voor het eerst op Valentijnsdag zelf! Deze avond, verzorgd door Sandra en Jeroen van Veen, staat in het teken van liefde.

20:30