Agenda

Agenda

2019-2020

woensdag 12 februari

De Nederlandse Bachvereniging: Concerto Supergrosso

De Nederlandse Bachvereniging gaat dit seizoen één keer voor more is more. De maximalistische bezetting van bijna. vijftig musici bestaat voor een deel uit studenten van de conservatoria van Amsterdam en Den Haag. Voeg daarbij een trio verrukkelijke solisten en u droomt zich eregast in een Romeins paleis, gegarandeerd.

20:15

vrijdag 14 februari

Canto Ostinato ligconcert

Samen liggend, hand in hand, luisterend naar Simeon ten Holts’ Canto Ostinato in Grote Kerk Naarden. Inmiddels de zesde editie en dit jaar voor het eerst op Valentijnsdag zelf! Deze avond, verzorgd door Sandra en Jeroen van Veen, staat in het teken van liefde.

20:30

donderdag 27 februari

Info-avond vrijwilligers Hemelbestormers

Tijdens deze bijeenkomst worden (potentiële) vrijwilligers voor het project Hemelbestormers op de hoogte gebracht van de werkzaamheden die komen kijken bij het project. Vanaf 26 april t/m eind juli is bij Grote Kerk Naarden Hemelbestormers te bezoeken. We willen hiermee zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met het gebouw.

19:30 - 21:30

zaterdag 7 maart

De Nederlandse Bachvereniging: Trauerode

Dresden en Leipzig, katholiek en protestant, his en hers. Twee keer barok treuren onder leiding van dé Zelenka-specialist.

20:15

donderdag 19 maart

Het Gooi on stage

VMBO-leerlingen worden als helden op de rode loper onthaald en maken binnen in de kerk kennis met verschillende beroepsmogelijkheden.

12:00 - 17:00

zaterdag 21 maart

Gooise Vesting Rally

De Vereniging Vrienden van de Grote Kerk Naarden organiseert al jarenlang deze sportieve en gezellige Rally waarvan de opbrengst ten goede komt aan Grote Kerk Naarden.

Hele dag

donderdag 26 maart

Instructieavond Vrijwilligers Hemelbestormers

Instructiebijeenkomst voor iedereen die zich heeft opgegeven om als vrijwilliger mee te werken aan het project Hemelbestormers, dat van 25 april t/m 26 juli 2020 plaatsvindt op een publiekssteiger en in Grote Kerk Naarden.

19:30

zaterdag 28 maart

Comeniusdag

Ieder jaar wordt omstreeks 28 maart de geboortedag van Comenius (28 maart 1592) in Naarden herdacht. In Grote Kerk Naarden wordt de Comeniuslezing uitgesproken en de Comeniusprijs uitgereikt.

Hele dag

maandag 27 april
t/m zondag 26 juli

Hemelbestormers: publiekssteiger en programmering

Vanaf 27 april t/m 26 juli kun je bij Grote Kerk Naarden het evenement Hemelbestormers bezoeken. We willen zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met het gebouw, van binnen en van buiten en op grote hoogte. Er is namelijk een publiekssteiger bij de renovatie van het dak. Daarop kun je uitkijken over de Vesting en [...] 10:30 - 16:30