Doneer

Doneer

Vrienden

Word Vriend

Vrienden zijn voor Grote Kerk Naarden onmisbaar en van onschatbare waarde. Vrienden van Grote Kerk Naarden dragen bij aan de instandhouding van het monument en maken bijzondere projecten mede mogelijk. Zo doneerden de Vrienden in het verleden o.a. aan de vleugel, het project Hemelbestormers en de renovatie van het dak. Dankzij Vrienden kunnen wij meer doen ten gunste van het gebouw en de beleving ervan.

Als Vriend maak je onderdeel uit van een betrokken netwerk dat elkaar jaarlijks treft op de feestelijke Vriendenmiddag. Ook ontvang je informatie over activiteiten van Stichting Grote Kerk Naarden. Je bent Vriend als je jaarlijks minimaal € 40 doneert, of € 75 als huishouden. 

Neem contact op met Angeline Sandmann, relatiemanager.

Particulieren kunnen Stichting Grote Kerk Naarden steunen met een incidentele of jaarlijkse gift, anoniem of met naamsvermelding.

 

Doneer

Direct geven? Donaties kunnen overgemaakt worden ten name van Stichting Grote Kerk Naarden, IBAN: NL49ABNA0106729845
Het is mogelijk een gift te doen met een specifieke bestemming. Zo zijn wij momenteel aan het werven voor de restauratie van ons beschilderde tongewelf, die 2024 gepland staat en ruim 2 miljoen euro kost.

 

Fiscaal voordeel

Stichting Grote Kerk Naarden heeft de culturele ANBI-status en betaalt daarom geen belasting over giften. Erfenissen of legaten zijn eveneens belastingvrij. Zo komen schenkingen geheel ten goede aan het behoud en de ontwikkeling van het rijksmonument. Periodieke donateurs hebben een belastingvoordeel zoals opgenomen in de Geefwet. Het voordeel hangt af van persoonlijke factoren. Voor meer informatie neem contact op met Angeline Sandmann, relatiemanager.

Schenken

Sponsor Club

Sponsor Club

Omarm als bedrijf Grote Kerk Naarden en steun daarmee één van de mooiste rijksmonumenten van Nederland. Als lid van onze Sponsor Club kun je jaarlijks deelnemen aan een Director's Lunch en andere activiteiten.

 

Goud

3000 euro p/j (minimaal 3 aaneengesloten jaren)
Jaarlijks 2 Matthaüs Passion kaarten, door De Nederlandse Bachvereniging. (o.v.b.)
1x p/j Sponsor Club Directors Lunch voor 2 personen
Hospitality-event in Grote Kerk Naarden (tegen betaling)
Naamsvermelding in relevante communicatie-uitingen

Zilver

1500 euro p/j (minimaal 3 aaneengesloten jaren)
Jaarlijks 1 Matthaüs Passion kaart, door De Nederlandse Bachvereniging (o.v.b.)
1x p/j Sponsor Club Directors Lunch voor 1 persoon
Naamsvermelding in relevante communicatie-uitingen

 

Brons

750 euro p/j (minimaal 3 aaneengesloten jaren)
1x p/j Sponsor Club Directors Lunch voor 1 persoon
Naamsvermelding in relevante communicatie-uitingen

 

Neem contact op met
Angeline Sandmann,
relatiemanager.

2024: Restauratie tongewelf

In de jaren 2022-2026 komen donaties voor een belangrijk deel ten goede aan de restauratie van het beschilderde tongewelf.

Op 25 meter hoogte bevindt zich over de lengte van het kerkgebouw een uniek kunstwerk uit 1518: een beschilderd gewelf waarop het lijdensverhaal van Jezus is afgebeeld. Nergens anders in Nederland zijn dergelijke schilderingen zo compleet bewaard gebleven. Grote Kerk Naarden is daarmee de Sixtijnse kapel van het Noorden.

 

Onderzoek en restauratie

Stichting Grote Kerk Naarden heeft in 2020-2021 een onderzoek laten uitvoeren naar de conditie van de schilderingen. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat er sprake is van beschadigingen en loszittende verf. Om het gewelf te behouden moet het gehele oppervlak van 700 m2 gerestaureerd worden. Dit zal ongeveer 2 jaar in beslag nemen en kost ruim 2 miljoen euro. Het staat gepland vanaf september 2024.

Meer informatie