dinsdag 7 juli

20:00 - 21:30

Hannes Minnaar speelt Goldbergvariaties

Hannes Minnaar speelt Goldbergvariaties in zes grote stadskerken

Zes grote stadskerken slaan de handen ineen en werken samen met niemand minder dan meesterpianist Hannes Minnaar om live muziek te presenteren. Met dit gezamenlijke initiatief markeren deze iconische monumenten in Zwolle, Amsterdam, Breda, Naarden, Rotterdam en Groningen het einde van een lange periode van stilte. De muziekkeuze past bij hierbij: de Goldbergvariaties van Johann Sebastian Bach. Op 7 juli vindt het concert in Grote Kerk Naarden plaats. 

Bestel tickets

De Goldbergvariaties

Dit 80-minuten-durende meesterwerk is een van de meest fascinerende en veeleisende stukken uit het klavierrepertoire. In 30 variaties wisselen levenskracht, reflectie en virtuoze componeer- en speeltechnieken elkaar af. Als tot slot het thema opnieuw klinkt, heeft de luisteraar een louterende reis afgelegd en beluister je deze aria met andere oren. De Goldbergvariaties worden voorafgegaan door een speciaal voor deze concertreeks gecomponeerd stuk van Daan Manneke, ’Gedanken zu Bach’.

Hannes Minnaar

Het repertoire van Bach kent voor Minnaar weinig  geheimen. Toen hij orgelstudent was bij Jacques van Oortmerssen behoorde Bach tot het standaardrepertoire. En ook als pianist weet Minnaar Bachs geest steeds weer te vangen. Dit  liet hij onder meer horen op zijn tweede solo-album Bach Inspirations (2013), waarvoor hij van BBC Music Magazine vijf sterren ontving. Hannes speelt  Bachs meesterwerk op een bijzonder instrument dat ter beschikking wordt gesteld door  pianobouwer Chris Maene uit België. Op deze rechtsnarige vleugel komt de Aria met 30 variaties het best tot zijn recht in de grote akoestiek waarover de kerken beschikken.

Ultieme beleving

Normaal gesproken vinden er in de grootste rijksmonumenten van ons land concerten plaats voor honderden mensen tegelijkertijd. Nu is het aantal bezoekers, vanwege corona, beperkt tot 100 bezoekers per concert. Met dat aantal mensen in zo’n immense ruimte is een ultieme beleving gegarandeerd. De tour start op 1 juli in Academiehuis de Grote Kerk in Zwolle. Op 7 juli speelt Minnaar in Grote Kerk Naarden.

Bestel tickets

Hannes Minnaar speelt Goldbergvariaties