woensdag 8 juli

20:00 - 21:30

Maanflow yoga in Grote Kerk

Zoek deze zomer extra verkoeling in Grote Kerk Naarden met de maanflow yoga van Vers Licht.

Neem je yogamatje mee, geniet van het mooie avondlicht en de serene sfeer in de kerk. Met de maanflow yoga kom je helemaal tot rust. Je maakt een diepere verbinding met je gevoel en je innerlijke belevingswereld. Het is de perfecte yoga om je dag mee af te sluiten en je avond mee in te luiden. Net zoals het zonlicht zachter is in de winter en feller is in de zomer, kent de maan ook haar seizoenen. Alle maanlessen zijn verbonden aan de energie van de maanstanden: van nieuwe tot afnemende maan. De yogalessen worden gegeven door Padmini, yogadocent bij Vers Licht.

Data & tijden

  • Woensdagavond 8 en 29 juli en 12 en 26 augustus
  • 20.00 uur inloop, verzamelen voor de kerk, Toreningang
  • 20.10 uur start les
  • 21.30 uur einde

Goed om te weten

  • Neem je eigen matje mee
  • Je kunt het beste al je yoga-outfit aan hebben
  • Er is genoeg ruimte, we houden rekening met 1,5 meter afstand

Reserveer je plaats

Over Vers Licht

Met flow yoga van Vers Licht maak je ruimte voor jezelf. Flow yoga voelt als bewegende meditatie, een serene dans, lichaamspo√ęzie, een ode aan jezelf en het leven. Het laat je de eenheid ervaren die er al is, van binnen en van buiten.

Op stralende locaties die ruimte ademen beweeg je met iedere ademhaling dichter naar jezelf: midden in de natuur, in een kerk, op een oude steenfabriek, of hoog boven op een dakterras.

Je beweegt mee met het licht om je heen, van zonlicht tot maanlicht, van zomerlicht tot winterlicht, van ochtendlicht tot avondlicht.

Over Padmini

Ik ben half Nederlands en half Indiaas en ben geboren in het land van yoga. Tot mijn zevende heb ik in India gewoond. Bij ons thuis in India werd (en wordt door mijn familie nog steeds) gemediteerd, pranayama beoefend en werden er mantras gezongen. Mijn vader was hier heel bedreven in. Zelf had ik een voorliefde voor dansen en was ik op jonge leeftijd geboeid door Bharatanatyam, klassieke Indiase dans. Ons leven was spiritueel zonder dat het zweverig was.

Toen ik met mijn moeder naar Nederland verhuisde, maakte ik kennis met mijn Nederlands erfgoed. Ik verrijkte Indiase spiritualiteit met Hollandse nuchterheid. Indiase dans ruilde ik in voor klassiek ballet. Aryuvedisch eten maakte plaats voor spruitjes en boerenkool. Bollywood werd Sesamstraat. Ik voel me rijk met beide ervaringen en voel me verbonden met beide werelden. Wel moeten deze werelden voor mij in balans zijn. Yoga geeft me balans. Voor mij voelt yoga als levend erfgoed. Ik heb me altijd verbonden gevoeld met de filosofie, de taal, de sfeer en cultuur. Het is iets wat in mij zit, wat ik begrijp en wat me gelukkig maakt.

Yoga brengt me thuis.

Het allermooiste van yoga is, is dat het iedereen kan thuisbrengen. Iedere ademhaling neemt je mee op een innerlijke ontdekkingsreis. Yoga brengt je dichter bij je gevoel. Het laat je in je lichaam aarden en brengt je naar het verse licht van binnen. Dit fijne gevoel wil ik graag met anderen delen. In 2019 heb ik mijn 200 uur YTTC behaald in Vinyasa en Hatha yoga. In ben me nu verder als Vinyasa-docent aan het specialiseren en heb onlangs een (50 uur) Maan flow training afgerond. Voor mij is dit een begin van een nieuw avontuur. Ik wil zoveel mogelijk leren en wil me verder specialiseren als Vinyasa (flow) yoga docent.

Fotocredits: Matthijs van der Meer

Maanflow yoga in Grote Kerk