donderdag 28 april

20:15 - 22:00

NIPF

Nino Gvetadze speelt Beethoven

Artistiek leider van het NIPF, pianiste Nino Gvetadze, opent traditiegetrouw het Naarden International Piano Festival. In de sfeervolle Grote Kerk van Naarden speelt zij met de strijkers van het Ruysdael Kwartet intieme versies van haar favoriete pianoconcerten van Beethoven. Het Vierde Pianoconcert, nu een van Beethovens meest geliefde werken, was bijna gedoemd tot de vergetelheid totdat Felix Mendelssohn het stuk nieuw leven inblies en liet horen aan het grote publiek. Vanavond plaatst Nino Gvetadze dit meesterwerk tegenover Beethovens Pianoconcert Op 61a, dat geboren werd als Vioolconcert. Op speciaal verzoek van Muzio Clementi, pianist en superster van zijn tijd, maakte Beethoven een prachtige transcriptie voor piano – vol virtuoze cadenza’s. Een feest om te spelen én om naar te luisteren.

Tijdens dit openingsconcert speelt pianiste Nino Gvetadze op de bijzondere rechtsnarige Chris Maene Straight Strung Concert Grand vleugel.

Deuren open: 19.45 u
Aanvang: 20.15 u
Afgelopen: 22.00 u

Programma
Beethoven – Pianoconcert Op. 61a
– Pauze –
Beethoven – Pianoconcert nr. 4 Op. 58

Uitvoerenden
Nino Gvetadze – piano

Ruysdael Kwartet:
Joris van Rijn – viool
Emi Ohi Resnick – viool
Gijs Kramers – altviool
Michael Müller – cello

Szymon Marciniak – contrabas
Marc Aixa Siurana – pauken

 

De kaartverkoop voor Naarden International Piano Festival 2022 start op vrijdag 4 februari via de website van het festival. Hier zijn tevens de complete concertprogramma’s te vinden.

 

 

 

NIPF