zaterdag 25 juli

10:00 - 10:30

Stiltemoment

Een kerk is bij uitstek een plek om letterlijk en figuurlijk even stil te staan in de hectiek van het leven. Om eens even ruimte te maken voor onze gedachten en/of ons hoofd leeg te maken. In juli organiseren we vier “stiltemomenten” in Grote Kerk Naarden. Seculiere bijeenkomsten waar iedereen welkom is.

Tijdens de stiltemomenten is er rustgevende muziek, inleidende en afsluitende woorden, maar we zullen ook samen echt stil zijn. Zo kan je even nieuwe energie opdoen voor als je de kerk weer verlaat, hopelijk geïnspireerd en tot rust gekomen.

De bijeenkomsten worden geleid door Lennart Heuvelman (4 juli) en Annegien Ochtman-de Boer (11,18 en 25 juli).

Reserveer

Data & tijden

  • Zaterdag 4, 11, 18 en 25 juli
  • Vanaf 9.50 uur inloop, ingang Marktstraat
  • 10.00 uur start stiltemoment
  • 10.30 uur einde

Over de begeleiders

Ds. Lennart Heuvelman
Ds. Lennart Heuvelman (49 jaar) is sinds 12 jaar predikant van de Protestantse Gemeente ‘in en om de Grote Kerk’ van Naarden. Dat betekent dat hij voorgaat in de wekelijkse vieringen op zondagochtend in de Grote Kerk en graag het gesprek aangaat over alle mogelijke levens-, geloofs- en zingevingsvragen. Ook gaat hij voor in uitvaart- en huwelijksdiensten. Zijn interesse ligt m.n. op het gebied van de verbinding tussen religie met (beeldende) kunst, cultuur en literatuur.

Tot enkele jaren geleden was Lennart Heuvelman voorzitter van de Vereniging van Vrijzinnige Protestanten. Lennart is (ongehuwd) vader van drie tieners en woont in het Naardermeerkwartier.

Annegien Ochtman-de Boer
Annegien Ochtman-de Boer werkte als remonstrants predikant voordat ze in 2006 haar eigen onderneming ‘Ritualiter’ begon. Ze denkt met mensen mee over het vieren van en stilstaan bij de belangrijke momenten in het leven, zoals geboorte, huwelijk, scheiding, sterven. Ze leidt (vooral seculiere) ceremonies rondom die belangrijke momenten; ze is ook buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarnaast voert ze regelmatig ‘gesprekken op de bank’, met mensen die eens even een pas op de plaats willen maken of even willen stilstaan in de hectiek van het bestaan en adviseert ze bij het schrijven van belangrijke toespraken.

In 2015 verscheen van haar hand Nieuwe rituelen. Vorm geven aan de belangrijke momenten in het leven. Annegien was initiatiefnemer van De Koningskamer in Bussum (www.koningkamer.nl), een project dat met zeer bekende sprekers veel aandacht trok. Ze woont in Bussum, is getrouwd en heeft drie kinderen en drie kleinkinderen.

Stiltemoment