zaterdag 5 juni
t/m zondag 29 augustus

Hele dag

Verlengd: Hemelbestormers

Wegens succes is Hemelbestormers verlengd en nog t/m 29 augustus 2021 voor publiek te bezoeken.

Als je een bezoek brengt aan Grote Kerk Naarden, zie je hoog boven je een uniek kunstwerk; het beschilderde tongewelf uit 1518. Het beschilderde hout is vanaf de grond al vijf eeuwen te zien, op 25 meter hoogte. Nu doet zich de unieke kans zich voor om elk detail, elke gezichtsuitdrukking en de meest fantasievolle fabelwezens van dichtbij te ontdekken. Met een trap ‘bestorm’ je de geschilderde hemel van Grote Kerk Naarden. Stichting Grote Kerk Naarden heeft de afgelopen tijd een conditieonderzoek laten uitvoeren naar de schilderingen. Dat is nu afgerond maar de vloer blijft nog t/m 29 augustus toegankelijk voor publiek.

Direct boeken

Uniek tongewelf

De vijf eeuwen oude schilderingen zijn ongekend goed bewaard gebleven, en daardoor uitzonderlijk in Nederland. Samen vormen de schilderingen een fascinerend Bijbels beeldverhaal.

Bezoek

Via de steiger kunnen 15 mensen per keer de schilderingen bezichtigen. Een mondkapje is verplicht. Een audiotour, op je eigen smartphone, leidt je rond. Ook gaat er een begeleider mee van Grote Kerk Naarden die vragen beantwoordt en meer kan vertellen over het tongewelf. Tickets kosten 12,50 euro, inclusief audiotour en administratiekosten. Kinderen t/m 12 jaar kunnen onder begeleiding van een volwassene de steiger voor 5,- euro bezoeken. Aansluitend kan ook Grote Kerk Naarden, een rijksmonument, worden bezichtigd. Voor kinderen zijn er gratis kinderroutes.

 

 

Veiligheid

Uiteraard staat de veiligheid van bezoekers en medewerkers centraal. Per keer worden maximaal 15 bezoekers op de steiger toegelaten, de ruimte biedt de mogelijkheid om voldoende afstand tot elkaar te houden. Het dragen van een mondkapje is boven op de vloer bij het gewelf verplicht. Daarnaast worden extra hygiëne-maatregelen getroffen.

Verlengd: Hemelbestormers