zaterdag 5 juni
t/m zondag 29 augustus

Hele dag

Verlengd: Hemelbestormers

UITVERKOCHT Wegens succes is Hemelbestormers verlengd en nog t/m 29 augustus 2021 voor publiek te bezoeken. Helaas zijn de kaartjes geheel uitverkocht.

Als je een bezoek brengt aan Grote Kerk Naarden, zie je hoog boven je een uniek kunstwerk; het beschilderde tongewelf uit 1518. Het beschilderde hout is vanaf de grond al vijf eeuwen te zien, op 25 meter hoogte. Nu doet zich de unieke kans zich voor om elk detail, elke gezichtsuitdrukking en de meest fantasievolle fabelwezens van dichtbij te ontdekken.

Bekijk filmpje Hemelbestormers

 

Uniek tongewelf

De vijf eeuwen oude schilderingen zijn ongekend goed bewaard gebleven, en daardoor uitzonderlijk in Nederland. Samen vormen de schilderingen een fascinerend Bijbels beeldverhaal.

Via de steiger kunnen 15 mensen per uur de schilderingen bezichtigen. Er gaat een rondleider mee van Grote Kerk Naarden die vertelt over het tongewelf. Ook krijgen bezoekers de mogelijkheid een audiotour te volgen. Tickets kosten €12,50, inclusief audiotour en administratiekosten. Kinderen t/m 12 jaar kunnen onder begeleiding van een volwassene de steiger voor € 5,- bezoeken. Aansluitend kan ook Grote Kerk Naarden, een rijksmonument, worden bezichtigd. Voor kinderen zijn er gratis kinderroutes.

Van 3 juli t/m 29 augustus geldt een reductieprijs van € 10,50 op vertoon van een passe-partout van het Fotofestival Naarden, dat o.a. in het koor van Grote Kerk Naarden te zien is.

 

 

Veiligheid

Uiteraard staat de veiligheid van bezoekers en medewerkers centraal. De ruimte biedt de mogelijkheid om voldoende afstand tot elkaar te houden.

Verlengd: Hemelbestormers