Bezoek
Erfgoed
&
muziek
Erfgoed
Hemelbestormers: de Restauratie
Tijdens de restauratie van ons tongewelf kan je een exclusief bezoek aan het tongewelf bovenop de steiger boeken. Met een trap ‘bestorm’ je de geschilderde hemel van Grote Kerk Naarden. Via een steigertrap kom je heel dicht bij de zestiende-eeuwse schilderingen en treed je de werkplek van de restauratoren binnen. Onder leiding van een publieksbegeleider van Grote Kerk Naarden ga je met een klein groepje de steigervloer op en hoor je meer over deze unieke schilderingen en de restauratie ervan.
LET OP: Vanwege de restauratiewerkzaamheden is een wisselend deel van de schilderingen te zien. Er is geen lift.
Er is een beperkt aantal tijdsloten beschikbaar. Grijp dus nu je kans om dit unieke kunstwerk van dichtbij te bekijken!
Lees voor je bezoek onze Veelgestelde Vragen en Algemene Voorwaarden.
Kleyne Winkel
In de Kleyne Winkel kun je tijdens de openstelling van het monument terecht voor een leuk cadeau aan een ander of jezelf. Je vindt er allerlei originele producten. Van stropdassen tot hippe pins en van totebags tot koelkastmagneten. Ook Hemelbestormers het boek is er te koop, een prachtig naslagwerk over het 16de-eeuwse tongewelf i.s.m. WBooks.
Nieuwe bezoekersbeleving
Vanaf 2024 ontwikkelen we een gloednieuwe bezoekersbeleving in Grote Kerk Naarden! Eind 2025 is het eerste onderdeel daarvan naar verwachting in gebruik. Je kunt een spannende, multimediale beleving verwachten. Via onze nieuwsbrief en social media houden we je op de hoogte. Abonneer op onze Nieuwsbrief en mis niets!
Openingstijden
We zijn geopend voor concerten en evenementen. Daarnaast is het mogelijk om een bezoek te brengen aan Hemelbestormers: de Restauratie. Vanwege de grote belangstelling raden we aan vooraf online je tijdslot te reserveren.
Toegankelijkheid
Grote Kerk Naarden is rolstoeltoegankelijk. Een bezoek aan Hemelbestormers: de Restauratie gaat via een steigertrap van ca. 20 meter hoogte. Er is geen lift.
Scholen
Voor primair onderwijs (groep 7 en 8) is er het programma 'Ontdek de schatten van Grote Kerk Naarden' dat wordt verzorgd door een educatief medewerker.
Muziek
Muziekpodium
Wij bieden een podium aan muziekgezelschappen met repertoire dat past bij het monumentale gebouw en de akoestiek. Onze eigen series Magistrale Momenten en Orgel Anders staan garant voor een verrassend programma met crossovers tussen muziekstijlen en erfgoed.
Download de seizoensbrochure 2024-2025 of bekijk de Agenda voor het actuele concertprogramma.
Vitus de kerkkat
Tijdens openingstijden van het monument zijn er gratis kinderopdrachten. Kinderen gaan (onder begeleiding van een volwassene) op pad met Vitus de kerkkat en doen allerlei opdrachten.
Kinderen t/m 6 jaar kunnen Vitus de kerkkat zoeken. Vitus is dol op verstoppertje spelen en heeft zich in de kerk verstopt! Kun jij hem vinden?
Kinderen van 7 t/m 12 jaar kunnen de Vitustour doen. Je maakt opdrachten, ontdekt van alles over het meer dan 500 jaar oude gebouw en tekent je eigen familiewapen!
Kinderen
Onderwijs
Ontdek de schatten
Aan de hand van 'kijken, voelen, luisteren en ruiken' ontdekken de leerlingen de schatten van Grote Kerk Naarden. Het programma bestaat uit een bezoek aan het gebouw o.l.v. een educatief medewerker en een verwerkingsles in de klas. De inhoud sluit aan bij de kerndoelen Oriëntatie op jezelf en de wereld (37, 52) en Kunstzinnige oriëntatie (54, 55 en 56).
Duur op locatie: 2 uur
Kosten € 1,50 euro per leerling (begeleiding gratis)
Doelgroep: Primair Onderwijs groep 7 en 8
Contact
Stichting Grote Kerk Naarden
Bezoek- en postadres
St. Annastraat 5
1411 PE Naarden
Tel. 035 694 98 73
Marketing en communicatie
communicatie@grotekerknaarden.nl
Hemelbestormers: de Restauratie
communicatie@grotekerknaarden.nl
Evenementen
productie@grotekerknaarden.nl
Algemene zaken
info@grotekerknaarden.nl
Bezoekadres kerk
Marktstraat 13
1411 CX Naarden
Parkeren (gratis) kan het beste op parkeerterrein Bastion Nieuw Molen of parkeerterrein Abri. Parkeren rondom de kerk is maximaal 1 uur (blauwe zone).
Colofon
Design: Studio Nijhoff
Development: Wieger de Leur
Teksten: Stichting Grote Kerk Naarden en Welmoed Wijmans
Beeld: historische beelden uit de Rijksstudio